Finalewedstrijd marathon jeugd-competitie 21 januari 2015

Het was koud in Kardinge maar dat weerhield de jeugd er niet van om aan deze finalewedstrijden deel te nemen en te proberen hun positie in de competitie te handhaven of te verbeteren.

Van de 51 Ingeschreven Pupillen gaven 45 acte de présence en zetten hun beste beentje voor. Het is een genot om de jongsten over de baan te zien gaan en voor enkelen is 1 ronde toch een hele opgave. De pupillen D rijden al 2 rondjes en ook dat is voor sommigen een hele inspanning. Vanaf pupillen C zie je het talent er al een beetje vanaf en bij de pupillen B en A springt dat echt naar voren en wordt er al heel netjes geschaatst. De inspanningen van de trainers  werpt hier al zijn vruchten af. Al met al leuke wedstrijden al hoewel enkele categorieën karig waren bezet.

Bij de Junioren kwamen slechts 17 van de 28 ingeschrevenen opdagen. Hier wordt heel keurig geschaatst en spat de klasse er al vanaf. Jammer dat er in sommige categorieën maar een enkeling rijdt en er zodoende te weinig onderlinge competitie is. De enige categorie die goed bezet is, is bij de jongens junioren C waar 6 van de 10 ingeschrevenen aan de start verschenen. Deze wedstrijd waarin ook de meisjes junioren C in deelnemen werd helaas ontsierd met een valpartij in de laatste bocht, waarvan Lonneke Uneken en Anne Plat de dupe werden en met hun tweeën in de kussens belanden. Gelukkig is dit goed afgelopen en zijn ze toch nog gezusterlijk gefinisht.

Na afloop vond de prijsuitreiking in het restaurant op de 1e etage plaats waar Leendert Lentz geassisteerd door Tineke Spithorst de veroverde trofeeën overhandigde. Ook werd een ieder nog getrakteerd op een bakje patat met een consumptie. Alles verliep voorspoedig zodat een ieder weer vroegtijdig thuis kon zijn om zich op te laden voor de schooldag van de volgende dag.

Deze Jeugdcompetitie is tevens bedoeld als selectie voor een finale-wedstrijd voor de pupillen A en B en voor het Nederlands Kampioenschap van de Junioren C, B en A.  Deze wedstrijden vinden plaats op 21 februari 2015  in Breda. Ons Gewest mag hiervoor 3 rijders/rijdsters per categorie aanwijzen + 1 reserve per categorie.

Diegenen die hiervoor worden genomineerd krijgen z.s.m. schriftelijk of per e-mail bericht.

Op https://www.flickr.com/photos/marathongroningen/sets/72157650002119298/ vind u een korte foto impressie. Mocht u ook foto’s hebben en deze willen delen mail dan naar marathon@knsbgroningen.nl.